NA TREĆEM SALONU FOTOGRAFIJE…

TAMOiOVDE_______________________________________________________________________________________

tamoiovde-logo

Na zadovoljstvo svih poklonika umetnosti u Boru je minulog petka (26.oktobra 2012.), otvoren 3. Međunarodni salon fotografije.

Gibertoni D Odoardo-Vita di Paese

Leanne Alessi-Future Aspirations

A na Salonu: izložba najboljih fotografija, digitalna projekcija pristiglih 5473 fotografija od 400 autora iz 53 država, plus samostalna digitalna projekcija “Line and Shaddow” autora Zorana Mojsina, (ovde), poznatog borskog fotografa, plus atmosfera oplemenjena muzikom „VIS Živo Blato“.

Tročlani žiri u sastavu: Dragan Prole (EFIAP/b, MFAUFBiH – Bosnia and Herzegovina), Milorad Kaščelan( EFIAP, MFAUFBiH – Bosnia and Herzegovina) i Raša Milojević ( EFIAP/b, EsFIAP, MF FSS – Serbia), odlučio je, da Luis Alberto Franke iz Argentine dobije FIAP značku za najboljeg autora fotografija, dok je Leanne Alesi iz Australije dobitnik Grand-pri Salona za najbolju fotografiju.

Luis Alberto Franke – Argentina
Rieles en la salina

Zlatne, srebrne i bronzane medalje, kao i pohvale dodeljene su najboljima za sve četiri teme koje su dominirale na ovogodišnjem Salonu: „Čovek i rad“, „Žurnalizam“, „Slobodna CB“ i „Slobodna kolor“.

-Činjenica da imamo učesnike iz 53 države, govori o značaju ovog Salona fotografije. Treba istaći da i naši autori redovno učestvuju na izložbama širom sveta.To je dokaz da Srbija nimalo ne zaostaje, kad je reč o digitalnoj fotografiji-reče nam na otvaranju Zoran Mojsin, predsednik Salona.

Bora*S

___________________________________________________________________________________________________________________________


______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 thoughts on “NA TREĆEM SALONU FOTOGRAFIJE…

 1. Siguran sam da smo se razumeli i da smo na istoj strani.
  Hajde da preciziram.
  Fotografija bez ikakve sumnje spada u red najmoćnijih manipulativnih alatki, ako se takvo šta želi postići. Uostalom i film čine pokretne fotografije.
  Ja imam na umu i govorim o nepristrasnoj, „beleg“ fotografiji, onoj na kojoj je zaustavljen i zabeležen trenutak, lep ili ružan, ali istinit i bez ikakvih prethodnih ili naknadnih intervencija.

 2. Povratni ping: LINE AND SHADDOW… « TAMOiOVDE

 3. Boro, možda se nismo sasvim razumjeli; podržao sam zapravo ideju da je fotografija (digitalna, ali i klasična) potencijalno moćna i nepristrasna umjetnost, kako rekoste, ako ne laže, onda u njoj je zacijelo najmanje laži, naravno, samo u majstorski uhvaćenim fotomotivima! Stereotipi se odnose na one koji to ne mogu da vide, neće da vide ili ignorišu!

 4. Mogu samo da pretpostavim kako je bilo na izložbi, s ozirom da si nam pokazao fotografije desetak autora.
  Volim tu umetnost, nekada sam se, (malo) i bavio time, u vreme dok je mogao da se kupi razvijač za filmove i foto-papir… ali crno-bela fotografija je, (bar za mene), ono pravo. Boje imaju svoju prednost, ali nije lako pokazati trenutak, u nedostatku boja…
  Blago tebi što si bio TAMO i zahvaljujući tebi mi smo to videli OVDE. 🙂

 5. Фотографија је равноправан умјетнички медиј/средство као што су и медији „великих“ умјетности. И ово је један добар прилог разбијању стереотипа да је умј. фотографија нека полуумјетност, неки примијењени израз, практична естетика, дизајн и сл.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s