ZAVRŠENA „BORINA KAPIJA“, POČINJE „BORINA NEDELJA“…

TAMOiOVDE_____________________________________________________________________________________________

Književna nagrada „Borisav Stanković“ dodeljena je u Vranju dramskom piscu Uglješi Šajtincu za roman „Sasvim skromni darovi“. Tim činom sinoć je završena ovogodišnja Kulturna manifestacija „Borina kapija“, a danas će biti otvorena 46. „Borina nedelja“, najstarija kulturna manifestacija na jugu Srbije.

„Borina kapija“ organizovana je pod sloganom „Dani međunarodne kulture u Vranju“, a književna nagrada „Borisav Stanković“ sastoji se od povelje i novčanog iznosa od 300.000 dinara. Za sedam dana, koliko je trajala ova manifestacija, koju dve godine zaredom organizuje grad Vranje, nastupilo je petnaestak književnih, likovnih i muzičkih stvaralaca.

U Kući pisaca u Vranju danas će, na 136. rođendan Bore Stankovića, otvorena 46. „Borina nedelja“. Manifestaciju će Besedom piscu i čast, otvoriti Vladan Matijević, prošlogodišnji dobitnik Nagrade “Bora Stanković”, koju dodeljuje istoimena Književna zajednica.

U nastavku programa na temu „Disov vilajet“, govoriće pisci Milenko Pajić, Savo Stijepović i Vladan Matijević. Na ovogodišnjoj manifestaciji, u raznim programima i povodima, nastupiće 25 književnih stvaralaca. „Borina nedelja“, će biti završena u četvrtak, 29. marta dodelom “Borine nagrade” Voji Čolanoviću, za njegov roman “Oda manjem zlu“. (Tanjug)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s