UZELI IM DETE ZBOG SENDVIČA…

TAMOiOVDE_________________________________________________________________________________________

Propisi su propisi – Užas jedne američke porodice na Havajima

Američki lanac supermarketa „Sejfvej“ juče je saopštio da neće tužiti jedan bračni par čije je hapšenje u Honoluluu na Havajima zbog neplaćenog sendviča navelo socijalne radnike da im nakratko oduzmu dvogodišnju ćerku

 PONOVO SA ĆERKOM … Nikol maltretirali iako je trudna

Slučaj iz supermarketa u Honoluluu izazvao je brojne osude u SAD, a dete je posle 18 sata vraćeno roditeljima.

Nikol Leščinski (28), nekadašnja pripadnica američkog ratnog vazduhoplovstva, sa suprugom Marsinom i ćerkom Zofijom je bila u kupovini, i za to vreme je jela sendvič, pri čemu je, kako tvrdi, čuvala njegovu omotnicu sa cenom da plati.

Ali, kada su došli na kasu sa namirnicama u vrednosti od 50 dolara, bračni par je zaboravio na taj sendvič. Potom su ih čuvari ispitivali i odveli na sprat u upravu supermarketa. Par je očekivao da će im očitati bukvicu, naplatiti sendviče i da će ih onda pustiti. Ali, kako je rekla Nikol, koja je u trenutku hapšenja prošle sedmice bila u 30. nedelji trudnoće, menadžeri nisu hteli da dozvole da se sve završi na plaćanju.

Četiri sata kasnije došao je policajac, pročitao bračnom paru njihova prava i stavio im lisice, a žena iz socijalne službe za staranje o deci došla je po Zofiju da je vodi. Trudna Nikol je potom izgubila pribranost i u jednom trenutku počela da povraća.

Bračni par je posle pretresa pušten uz kauciju od 50 dolara. Dete, koje se nikad nije razdvajalo od Nikol i Marsina, vraćeno je roditeljima 18 sati kasnije.

Prema rečima Nikol Leščinski, incident je bio užasavajući.

Kako je rečeno u „Sejfveju“, pozivanje policije je rutinska procedura u slučaju krađe u prodavnici, ali nije bilo predviđeno da će posledica biti razdvajanje roditelja od deteta. U policiji je rečeno da je pozivanje socijalnog radnika takođe rutinska procedura u slučaju kada dete prisustvuje hapšenju oba roditelja.

Nikol je u međuvremenu izjavila da je njoj i njenom mužu rečeno da ne smeju da kroče u „Sejfvej“ sledećih godinu dana. Portparol kompanije je rekao da ne zna ko je to mogao da im kaže, ali da „Sejfvej“ ovoj porodici ponovo želi dobrodošlicu. Portparolka „Sejfveja“ rekla je da ta kompanija neće tužiti Marsina i njegovu suprugu Nikol.

Izvor:Press Online

3 thoughts on “UZELI IM DETE ZBOG SENDVIČA…

  1. Taj čin je zataškavanje nesposobnosti osoba koje su doneli takve zakone i propise.Istina je, da svi ti moćnici nikad nisu sa svojom decom, a njihovu naklonost i ljubav kupuju skupim poklonima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s