JARAC MU UMRO OD ALKOHOLA, PSA ŠALJE U PRODAVNICU…

TAMOiOVDE

Izgleda neverovatno, ali je istinito.

Milan i Ljubinka Braković iz sela Gornja Vrbava kod Gornjeg Milanovca često u seosku prodavnicu po kafu, šećer, cigarete… i po keks za njega, pošalju kućnog ljubimca, psa Mileta.

– Tako je već nekoliko godina. Miletu zavežemo oko vrata plastičnu kesu u kojoj je spisak onoga što treba da donese za kuću, keks za njega i novac. On ode do seoske prodavnice, koja je od kuće udaljena kilometar i po. Kada putem Kragujevac – Gornji Milanovac stigne do radnje, prodavačica Olja odveže kesu, u nju stavi ono što je na spisku, naplati i kesu Miletu ponovo okači o vrat. Nikada se nije desilo da je usput izgubi.

Nikad ne izgubi kesu

Uvek tačno i uvek na vreme stigne. Kada stigne kući, za nagradu dobija keks koji obožava – objašnjava Miletov gazda Milan Braković Beli u čijem dvorištu ima mnogo životinja, koje on i supruga Ljubinka obožavaju.
Mile je izuzetno pametan i veoma veran pas. Sada je ostario, osam mu je godina, ali je još uvek veran.

Milan ne može da zaboravi jarca Tajsona koji je voleo da pije vino i rakiju, o čemu su „Vesti“ pisale.Najveći sam krivac što je Tajson krenuo stranputicom i što je postao jedini jarac alkoholičar na svetu. Ja volim da popijem, te sam davao i Tajsonu. U piću je znao da nasrne i na komšije i to ga je, na kraju, koštalo jarećeg života. Načisto je propao od alkohola – kaže Milan.

– Poznaje sve moje njive i ma šta i gde da radim, ide za mnom i čeka da završim poslove. Zna svaku moju alatku, a kada se desi da u njivi zaboravim motiku ili vile, Mile ne dolazi kući, ponekad i dan-dva. Ako ga nema, znam da sam nešto zaboravio.

Vratim se i zateknem ga kako leži pored alata i čuva da ga neko ne ukrade. Mile čuva hranu koju ponesem kada radim u polju i nikada se nije desilo, ma koliko bio gladan, da pojede moj ručak, već strpljivo čeka da ga podelimo – kaže za „Vesti“ Milan.

Milan u dvorištu ima dva legla stršljenova.
Jedno leglo sam zapatio u komadu šuplje bukve koja se nalazi pored same kuće, a drugo je na terasi kuće i to ne bez razloga. One uništavaju osice i muve. Već nekoliko godina živimo u slozi.Za sada, Ljubinka i ja ih ne diramo, oni ne diraju nas – kaže on.

Izvor: VestionlineOstavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s