MEDVED RASTRGAO ŽENU…

TAMOiOVDE_______________________________________________________________________________________

MEDVED RASTRGAO ŽENU KADA JE UŠLA U KAVEZ DA GA NAHRANI

ZRENJANIN – Veronika Sarčev (59) iz Stajićeva smrtno je stradala juče oko 13 časova u blizini etno-restorana „Trofej“ kod Stajićeva. Nesrećnoj ženi smrtonosne povrede naneo je mrki medved Miša, dugogodišnji stanar Etno-centra „Tiganjica“ na placu restorana. Okolnosti pod kojima je nesrećna žena izgubila život još nisu razjašnjene. Istražni sudija Osnovnog suda u Zrenjaninu Karolj Šmit nakon obavljenog uviđaja nije želeo da govori za medije.

– Bilo je strašno – govori očevidac događaja Nenad Makrić iz Srpskog Krstura. – Sa društvom sam bio na ručku u bašti restorana i krenuli smo ka kolima kada smo začuli vriske i zapomaganje. Vratili smo se nazad i videli strašan prizor. Medved, koji je bio u kavezu, napao je ženu koja je ušla da ga hrani i zgrabio je čeljustima za glavu. Svi, i osoblje restorana i prisutni gosti, pokušali smo da ga oteramo i spasemo. Bacali smo na njega kamenje, drva, neko je bacio ašov, ali on nije puštao žrtvu sve dok nije prestala da daje znake života. Tek onda se udaljio, pa smo mogli da napravimo prepreke. Tada je doktor Andreas Matuš, inače iz Nemačke, koji je bio u mom društvu, hrabro preskočio ogradu, prišao ženi i konstatovao da je mrtva. Sve je trajalo gotovo pola sata – Makrićev je utisak.

Prvi su su na mesto strašnog događaja stigli policajci. Po rečima očevidaca, jedan policajac je upitao šta da radi, a svi prisutni su povikali da ubije medveda. Usmrtio je Mišu jednim hicem u glavu, veli očevidac Makrić, a njegovu priču potvrđuje i vidno potresena Dragica Drobnić iz Zemuna, pred čijim očima se odigrao krvavi pir. Kada je stigla i Hitna pomoć, za njih tu posla nije bilo.

Pokojna Veronika živela je u Stajićevu, u ulici Miloša Obrenovića 46, a stanovala je s rođenim bratom Andrijom Sekerešom. Ima sina, koji živi u Rumi, i kćer, koja živi u selu Botoš kod Zrenjanina, kao i troje unučadi. Govore da joj je do penzije ostalo svega godinu dana.

Brat Andrija teško je primio vest o sestrinoj smrti. On je pošao na posao u „Maksi market“ u Zrenjanin, ali se vratio kada je čuo da se nešto strašno dogodilo njegovoj sestri Veroniki. U šoku zbog tragedije, molio je da ga ništa ne pitamo.

Medved Miša dospeo je u Banat pod čudnim okolnostima. Ostao je siroče u februaru 1995. godine, kada je njegova majka u zapadnoj Bosni nagazila na minu. Dva mečeta koja su pronašli vojnici Republike Srpske razdvojena su, a Miša je dospeo do Banata, gde ga je preuzeo na čuvanje tadašnji vlasnik restorana „Trofej“ Ljubiša Ostojin. Hranjen dečjom hranom, na cuclu, medvedić je napredovao i uveseljavao goste restorana. Posle godinu dana morao je u kavez koji nije bio najuslovniji.

Početkom 2004. godine Miša je povredio četrnaestogodišnjeg dečaka koji se bio približio kavezu i začikivao ga. Zbog toga je Društvo za zaštitu životinja iz Đurđeva, koje vodi Monika Brukner, uz pomoć donatora iz Švajcarske obezbedilo veliki, komforan i lepo uređen kavez površine 400 kvadratnih metara, u okviru kojeg je bio i manji kavez za hranjenje.

Uhapšen vlasnik “Trofeja”
Poliocija je juče popodne saopštila da je uhapšen vlasnik restorana “Trofej”, 32-godišnji Z. O. iz Zrenjanina.
– Tu, pored kaveza, lisica je zavijala tri noći i verovatno je ona iziritirala medveda – tvrdi jedan od stanara iz komšiluka restorana.
Ovaj podatak bio je zanimljiv i dr Dušanu Laloševiću iz Pasterovog zavoda Novi Sad, koji je sa ekipom radio uviđaj na licu mesta i uzimao uzorke sa usmrćenog medveda za analizu.
– Proverićemo da li je besnilo u pitanju, mada u Vojvodini osam meseci nije bilo slučaja besnila. Ovo je divlja životinja, koja jeste živela u kavezu i u blizini ljudi. Ali dobila je priliku da napadne, koju je iskoristila. Ipak, zapanjujuće je koliko teške smrtonosne povrede je medved naneo ženi po celom telu – kaže Lalošević.

Slavko Surla  blic.rs

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s