NEĆU VIŠE TO DA TRPIM…I TAČKA…

TAMOiOVDE_______________________________________________________________________________________

 Pre nekoliko dana pročitah članak ovaj i rekoh sebi- zanimljiv ali i komplikovan slučaj. Hajde da sazovem blogersku porotu. Za početak imamo prijavu oštećenog lica,izveštaj policije i izjavu okrivljenog.

Pročitajte i prijavite se.

Broj porotnika i rok za prijavu nije ograničen.

NEMAČKA: DEČAK TUŽIO MAJKU POLICIJI ZBOG “PRISILNOG RADA”

 Kada je dobila poziv od 11-godišnjeg dečaka koji se žalio da ga majka „prisiljava na rad“, nemačka policija je slučaj shvatila krajnje ozbiljno, ali je nakon ispitivanja ustanovila da je mališan trebalo samo da pomogne u raspremanju i čišćenju kuće. Dečak, za kojeg se jedino zna da je iz zapadnonemačkog grada Ahena, pozvao je danas policiju, žaleći se da ga majka primorava da „po celi dan radi“.

„Moram sve vreme da radim. Nemam nimalo slobodnog vremena“, objasnio je nezadovoljni mališan.

Njegova majka je kasnije rekla policiji da se njen sin tokom vikenda bunio što mora da pomaže u kući i pretio da će je tužiti zbog „prisilnog rada“.

Kada ga je zamolila da pokupi papire s poda, on je okrenuo broj policije. „Po celi dan se igra, a kada od njega tražim da sredi nered koji je napravio, on se žali, tvrdeći da je to prisilan rad“, kazala je dečakova majka.

Izvor: Blic

7 thoughts on “NEĆU VIŠE TO DA TRPIM…I TAČKA…

 1. Dobro ti došla Ovde!
  I među porotnike za ovaj slučaj.
  Uzimamo dakle u obzir i običajno pravo.
  Na njivu,u baštu,šumu-nego!
  Doduše vidim i u vremenu ovom, priličan broj dece i „odraslih“ po celi bogovetni dan boravi na farmama.

 2. Nisu deca kriva,što im plasiraju da o pravima koja mogu da ostvare i da eliminišu nepoželjno,a rade sve što žele.Uzori su im odrasli.Niko ne snima filmove da se u okruženju porodice može raditi ,stvarati,učiti i uživati u životu.Postajemo samci, a poželjne šablone i stereotipe plasiraju svi oni koji ta situacija odgovara iz ličnih interesa.

 3. Demokratija. I svi misle d ato znaci imanje prava a nemanjem obaveza. I otvara se neverovatan teren za zloupotrebe. Deca nisu glupa, pa i tu mogucnost brzo otkriju. U nvim uslovima roditelej niko ne edukuje kako da decu vaspitavaju. Ne smeju d abiju, ni da vicu, ni da cimaju, ni da vredjaju, ni emocionalno ucenjuju. Sta preostaje? Galama i prebacivanje ne vode nicemu osim buntu. Tu pomaze samo leden mir, celicna doslednost i tamte za vamte. Od malena. A kad dodje pubertet: pomoli se, prekrsti se, zazmuri, skoci i plivaj i nadaj se da si kako-.tako dobro odradio posao kao roditelj .-( .

  Postoji jos jedan mali problem: soba deteta je njegova teritorija. I psiholog ce reci: na njemu je da li ce je sredjivati, roditelj sme da zahteva samo da ne pravi nered u ostatku stana. Eeeee, pa ko prezivi – priocace.

  A znam slucaj iz bliskog okruzenja kad je maloletan sin otisao da zivi kod devojke i tuzio majku za izdrzavanje 😦 .

 4. Šta je to sa ovom današnjom decom? Ja kada sam bila mala,mene roditelji terali u njivu da kopam,morala sam da idem pevajući.Sada kada se toga setim bilo je to lepo detinjstvo:)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s